ספרות

מרכזת המגמה: גב' תמר קריגר-ערמוני

קוראים, חושבים, כותבים ומדברים על זה…

 

ממתי ?

מגמת הספרות בהימלפרב נוסדה בשנת תשנ"ד (1994) ומתקיימת מאז ברציפות. בוגריה מונים היום יותר ממאתיים וחמישים איש, אשר לומדים ועוסקים במגוון רב של מקצועות שאינם קשורים דווקא לספרות החל בלימודי קולנוע וכלֵה ברפואה…

 

מה לומדים ?

במסגרת מגמת ספרות נלמדים שלושה נושאים שנתיים (כל נושא מורכב משירים, סיפורים קצרים, ספרי קריאה, מחזות, מאמרים וסרטים ). בכל שנה נלמד נושא אחד. למשל: בית ומשפחה, מסעות, לספר את חיי מחדש, סערת נפש ועוד.

תלמידי המגמה לומדים לפתח רעיונות בכתב, לבנות תשובות באופן מאורגן ומנוסח כהלכה, מתנסים בכתיבה יוצרת ומתמקדים בשכלול יכולת פענוח של טקסטים ספרותיים.

 

במה שונה ספרות המגמה מספרות שנלמדת בכתה?

השוני הוא גדול. מדובר בשתי חוויות לימוד שונות בתכלית.

במסגרת המגמה (המונה בדרך כלל כ 12 -26   תלמידים ) מתרחש תהליך מרתק שבו זוכים אנשים להיפגש עם יצירות מיוחדות, ועם תלמידים מעניינים. הלימוד במגמה שם דגש על יצירתיות, ודיוני מגמה משותפים של המורה עם התלמידים.

אנו יושבים במבנה של ח' – ומכאן נגזר אופי הלמידה: לימוד משותף, אישי מאוד , בו יש מקום לאנשים שונים להתבטא בחופשיות וביטחון.

 

לכמה יחידות ספרות ניגשים ?

כל תלמידי הימלפרב נבחנים ביחידת ספרות אחת וביחידת מחשבת ישראל אחת במסגרת בחינות החובה. סה"כ 2 יחידות חובה.

תלמידי מגמת ספרות נבחנים על שלוש יחידות נוספות (על הנושאים הנלמדים בכיתה י-יב). הערכה חלופית כוללת הגשת תיק אנסינים ועבודה של כתיבה ואיור של ספר ילדים. בסך הכול 5 יחידות לימוד .

 

מתי ואיפה ?

המגמה נפגשת פעמיים בשבוע בימי ראשון ורביעי (בסך הכול 4 שעות לימוד) בחדר ספרות .

 

איך אדע אם אני מתאים למגמה ?

המגמה מיועדת לאנשים שאוהבים מילים.

אנשים רציניים שאוהבים לקרוא, לדבר, לחשוב, לכתוב, להבין דברים לעומק, להסתכל על העולם מזוויות שאינן תמיד שגרתיות… אנשים הנהנים ללמוד יחד ולראות את העולם גם דרך משקפיים של אחרים… כאלה שחשוב להם יחס אישי ושרוצים שמישהו ינחה אותם ויסייע להם להוציא מעצמם את המיטב הטמון בהם.