אומנות

מרכז המגמה והמורה לסדנה המעשית: מר שמעון אוזן

המורה לחלק העיוני: גב' נעה מרינברג-מיליקובסקי

 

למה ללמוד אמנות?

מגמת אמנות מאפשרת  לעבור תהליך מיוחד במינו, במסגרתו משפר כל אחד מהתלמידים את מיומנויותיו הטכניות בציור ובפיסול ואת יכולות ההבעה שלו באמצעים חזותיים.

לימוד אמנות הוא לימוד המאפשר ביטוי עצמי, אישי ומשמעותי.

במגמת אמנות לומדים  התלמידים להכיר את עולמה העשיר, העמוק והרב-גוני של האמנות שנוצרה בעבר ואף את זו שנוצרת בהווה.  לימוד אמנות הוא מפגש עם שפה מופלאה המשותפת לכל בני אנוש.

 

איך לומדים אמנות? ומה לומדים?

לימודי האמנות נחלקים לשני שיעורים – השיעור העיוני והשיעור המעשי (סדנה)

השיעור המעשי (סדנה):

השיעור מורכב מתרגילים שונים שנועדו לפתח חשיבה יצירתית, יכולות טכניות ודרכי הבעה. במהלך השיעור קיים קשר פרטני עם המורה המלווה כל תלמיד בתהליך האישי שלו. התרגילים הניתנים הם ברישום, בציור ובפיסול וכן בתחומים אחרים. בכל אחת מהשנים ניתנים דגשים על היבטים אחרים, כך שעם הזמן נוצרת תחושת התקדמות משמעותית.

השיעור העיוני:

השיעור מבוסס על התבוננות משותפת של המורה ושל התלמידים ביצירות ודיון בהם לאור הנושא הנלמד. בכיתה י' מתמקד השיעור בפיתוח יכולת לניתוח יצירות ולהכרות עם מושגים מקצועיים של עולם האמנות. בשנים הבאות מוקדשים הלימודים להכרות עם יצירות מרכזיות, משמעותיות ויוצאות דופן. כדי להעשיר את הלימוד ניתן דגש על  תכנים היסטוריים רלבנטיים ועל היבטים חברתיים, תרבותיים ומחשבתיים המקיפים את עולם האמנות.

 

מבנה הלימודים במגמה:

5 יח"ל המורכבות משני השיעורים:

2 יח"ל – שיעור מעשי (סדנה) – הציון ניתן על פרוייקטים באמנות עד לסיום כיתה יב'.

3 יח"ל – שיעור עיוני – מבחן בסוף כיתה י"ב.  

הערכה חלופית – במסגרת הלימודים העיוניים התלמידים כותבים עבודות חקר בהיקפים המשתנים בהתאם להתקדמות בלימוד. עבודות החקר מלוות לעתים בפרזנטציות.

הלימודים מתקיימים בחדר מגמת אמנות.